Verslag finale 2017

Startlijsten online!
13 February 2017
Uitslagen finale tuigen!
21 February 2017
Show all

Verslag finale 2017

Afgelopen weekend werd er in Sonnega op Manege de Caprilli door friese paarden uit het hele land gestreden voor de kampioenstitels van de KFPS indoorcompetitie.
MENNEN
Op vrijdag werd het spits afgebeten door de aangespannen sport. Mendressuur werd afgewisseld door verschillende tuigrubrieken. De onderlinge verschillen waren klein dus er moest hard gestreden worden voor de winst. Voor diegene met de hoogste punten over de selectiewedstrijden en de finale van de mendressuur was er naast de kampioenstitel nog een extra prijs in de vorm van De Tinnen Menner, beschikbaar gesteld door Camping Tersoal – Familie Reiding. Deze trofee werd dit jaar uitgereikt aan Susan Bouwman-Wind. Zij behaalde met de merrie Egberdina’s Marjet (v.Bente 412), gereden in de klasse L, het hoogste aantal punten.

Kampioen in de klasse B werd nieuwkomer Tobias Ferwerda met Jolien Oet Scharmer (v. Piter 312). Hij maakte in deze competitie een vliegende start door gelijk kampioen te worden.

In de klasse M wist Chantal Hekkert-Ogink met Femke (v. Jasper 366) haar voorsprong te behouden en de kampioenstitel te bemachtigen.

Ria Hettinga en Hette Jellema stonden na de selectiewedstrijden ex aequo op nummer één. Hette Jellema wist met Drys (v.Fabe 348) de zenuwen het beste onder controle te houden en mocht het kampioenslint in ontvangst nemen. In de klasse ZZ was het Gonne Dijkstra met Angelina E (v.Andries) die het kampioenslint aangehangen kreeg.

Bij het tuigen waren er drie verschillende rubrieken; 3 t/m 5 jarige merrie’s, 3 t/m 5 jarige hengsten en ruinen en de Young Riders. De winnaars van alle drie de rubrieken moesten tegen elkaar strijden om te bepalen wie de absolute winnaar werd. Deze eer ging naar Henk Hammers met voor de wagen de hengst Joppe (v. Maurus 441) van Nienke Schrale.

De winnaar bij de merrie’s was Marcel van Bruggen met Merle van de Waelhoeve (v. Uldrik 457) en bij de Young Riders liet Richard Hofstra met GPD Teade (v. Tsjitse 397) zien waarom hij boven aan stond in het klassement. De stijlprijs bij de Young Riders werd gewonnen door Maaike de Jong.

 

DRESSUUR
Zaterdag werd er gestreden in de klasse B, L1 en L2 dressuur. Ook bij de dressuur was er een extra prijs beschikbaar gesteld voor diegene met het hoogste aantal punten in de overall competitie. Deze prijs, De Zilveren Zweep is beschikbaar gesteld door Stoeterij Bommelsteyn te Haskerhorne. Degene met het hoogste aantal punten was de kampioene van de klasse B; Petra Meinema met Gerjo fan de Slûs (v. Haitse 425)

De klasse L1 werd gewonnen door Irene van Brederode met Maartje van Bangazathe (v. Tsjalle 454) en de klasse L2 door Agnes van Rijswijk met Wietse van het Oostende (v. Jakob 302)
Zondag kwamen de laatste klassen dressuur aan de start, M1 t/m ZZlicht. Ook voor deze klassen was er een Zilveren Zweep door Stoeterij Bommelsteyn beschikbaar gesteld. Deze zweep werd in ontvangst genomen door de kampioene van de klasse ZZlicht; Esther Liano met Stal Liano’s Thijs (v.Beart 411).

 

Harmina Holwerda wist zowel de klasse M1 op haar naam te schrijven met Herculus PW (v. Tjalf 443) als de klasse M2 met Christiaan PW (v. Andries 415). In de klasse Z1 wist Isabelle Vroomans met Delta van Dilewinne (v.Onne 376) beslag te leggen op het kampioenslint. In de klasse Z2 was de zege voor Marsja Dijkman met Geke fan Beijemastate (v. Beart 411)